Květáková polévka
Redakce
Česká
Co budu potřebovat?
400 g květáku
1,5 litru vody
40 g hladké mouky
40 g Jihočeského másla
sůl
petrželka
1 žemle
20 g Jihočeského másla na smažení
1,5 litru vody
40 g hladké mouky
40 g Jihočeského másla
sůl
petrželka
1 žemle
20 g Jihočeského másla na smažení
Jak na to?
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě až je skoro měkký.
Z másla a mouky připravíme jíšku a pomalu vmícháme do vývaru s květákem a povaříme asi 15 minut.
Nakonec přidáme sekanou petrželku. Žemli nakrájíme na malé kousky a osmažíme na másle. Podáváme k hotové polévce.
Z másla a mouky připravíme jíšku a pomalu vmícháme do vývaru s květákem a povaříme asi 15 minut.
Nakonec přidáme sekanou petrželku. Žemli nakrájíme na malé kousky a osmažíme na másle. Podáváme k hotové polévce.