Fazolový závin
Redakce
Slovenská
Co budu potřebovat?
balíček listového těsta
200 g červených fazolí
300 g brambor vařených ve šlupce
1 cibule
2 vejce
petrželka
sůl,pepř
200 g červených fazolí
300 g brambor vařených ve šlupce
1 cibule
2 vejce
petrželka
sůl,pepř
Jak na to?
Rozmrazené těsto rozválíme na plát
Uvařené fazole nebo můžeme použít scezené fazole z konzervy, smícháme s uvařenými bramborami , které jsme nakrájeli na malé kostičky. Přidáme ještě petrželku nakrájenou na jemno, sůl, pepř, vejce a vše dobře promícháme.
Směs rozložíme na vyválené těsto, opatrně zavineme, potřeme navrchu žloutkem a dáme na tukem vymazaný plech.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova . Hotové nakrájíme na široké řezy a můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Uvařené fazole nebo můžeme použít scezené fazole z konzervy, smícháme s uvařenými bramborami , které jsme nakrájeli na malé kostičky. Přidáme ještě petrželku nakrájenou na jemno, sůl, pepř, vejce a vše dobře promícháme.
Směs rozložíme na vyválené těsto, opatrně zavineme, potřeme navrchu žloutkem a dáme na tukem vymazaný plech.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova . Hotové nakrájíme na široké řezy a můžeme podávat se zeleninovým salátem.