Pařížské kostky
Redakce
Česká
Co budu potřebovat?
Na těsto:
2 žloutky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek Jihočeského mléka
2 hrnky pol. mouky
3 polévkové lžíce kakaa
kousek téměř roztátého másla
1 prášek do pečiva
sníh ze 2 bílků
Na pudink:
1 litr Jihočeského mléka
3 vanilkové pudinky
Na krém:
1 Jihoče
2 žloutky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek Jihočeského mléka
2 hrnky pol. mouky
3 polévkové lžíce kakaa
kousek téměř roztátého másla
1 prášek do pečiva
sníh ze 2 bílků
Na pudink:
1 litr Jihočeského mléka
3 vanilkové pudinky
Na krém:
1 Jihoče
Jak na to?
Ingredience na těsto smícháme dohromady a vytvoříme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct.
Než se těsto upeče, připravíme si pudink a necháme ho vychladnout.
Ingredience na krém vyšleháme do jemné hmoty a smícháme se studeným pudinkem.
Takto připravený krém nanášíme v rovnoměrné vrstvě na upečený korpus.
Krájíme na kostky a zdobíme šlehačkou a oříšky. Celý moučník je dost vysoký, takže kdo nechce, šlehačku dávat nemusí. I tak je to výborné.
Než se těsto upeče, připravíme si pudink a necháme ho vychladnout.
Ingredience na krém vyšleháme do jemné hmoty a smícháme se studeným pudinkem.
Takto připravený krém nanášíme v rovnoměrné vrstvě na upečený korpus.
Krájíme na kostky a zdobíme šlehačkou a oříšky. Celý moučník je dost vysoký, takže kdo nechce, šlehačku dávat nemusí. I tak je to výborné.