Houbový paprikáš
Redakce
Slovenská
Co budu potřebovat?
300 g žampionů
300 g hlívy ústřičné
30 g sušených hub
2 cibule
100 ml smetany
2 lžíce sladké papriky
lžíce drceného kmínu
sůl
100 g vepřového sádla
100 g zakysané smetany
300 g hlívy ústřičné
30 g sušených hub
2 cibule
100 ml smetany
2 lžíce sladké papriky
lžíce drceného kmínu
sůl
100 g vepřového sádla
100 g zakysané smetany
Jak na to?
Sušené houby namočíme.
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji v kastrolu do zlatohněda, houby nakrájené na hrubší kusy přidáme k cibuli, opět orestujeme, ochutíme drceným kmínem, sladkou mletou paprikou, vložíme namočené houby včetně vody, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme dusit 15–20 minut. Na závěr zjemníme smetanou.
Podle chuti můžeme ještě na talíři porci doplnit lžící zakysané smetany.
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji v kastrolu do zlatohněda, houby nakrájené na hrubší kusy přidáme k cibuli, opět orestujeme, ochutíme drceným kmínem, sladkou mletou paprikou, vložíme namočené houby včetně vody, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme dusit 15–20 minut. Na závěr zjemníme smetanou.
Podle chuti můžeme ještě na talíři porci doplnit lžící zakysané smetany.