Kuřecí nugety v arašídové omáčce SATAY (Thajsko)

Redakce
Thajská

Co budu potřebovat?

1 kg kuřecích prsou
3 červené cibule
1sklenice (200g) arašídové pasty SATAY
3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
250 ml Jihočeská smetana MADETA trvanlivá 31%
olivový olej
1 polévková lžíce bramborového škrobu Solamyl
2 mrkve
sůl

Jak na to?

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky (nugety), posolíme a vetřeme 3 lžíce plnotučné hořčice a dáme uležet do lednice na cca 2 hodiny.
Cibule nakrájíme na nudličky, a v pánvi rozpálíme olivový olej a cibuli orestujeme do sklovata.
Přidáme celý obsah sklenice s pastou SATAY a lehce orestujeme.
Následně přidáme naložené kuřecí maso a vše poctivě promícháme a necháme restovat v pánvi za občasného promíchání.
Přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev.
Ve sladké smetaně MADETA rozmícháme jednu polévkou lžíci bramborového škrobu Solamyl a když je maso měkké vlijeme tuto směs k masu.
Lehce provaříme, doředíme vodou do požadované hustoty a dle potřeby dosolíme.
Lehce 3 minuty provaříme a máme hotovo.
Příloha jasmínová rýže a zelený chřest.