Krůtí pečínka II.-na pomerančích

Redakce
Francouzská

Co budu potřebovat?

krůtí stehno vcelku- 1200g
kari- 2 lžičky
sl.ml. paprika-2 lžičky
citr. kůra- z 1 citrónu
jihočeské máslo 82%- 50g
anglická slanina-100g
červené víno-3 dcl
sůl,čerstvě ml. barevný pepř,drcený kmín
olej-3 lžíce
cibule- 1 menší
česnek- 4 stroužky
pomer

Jak na to?

Maso omyjeme,osušíme,osolíme a opepříme.
V šálku smícháme olej se zázvorem,paprikou,kari kořením,kmínem a citr. kůrou a touto směsí potřeme po celé ploše maso,necháme odležet zabalené ve fólii do druhého dne v lednici.
V pekáčku opečeme nudličky anglické slaniny,můžem přidat trošičku oleje,pak na ni opečeme po obou stranách maso,vyjmeme,opečeme nasekanou cibuli a česnek-ale jen lehce do zlatova,podlijeme vínem a dáme péct do trouby asi na 160 st. 1 hod...během pečení obracíme a můžeme podlévat i troškou vody
Když je maso měkké,přidáme do výpeku máslo a na plátky pokrájené oloupané pomeranče,krátce prohřejeme a podáváme..různě upravené brambory,pečivo ale i rýže může být vhodná..občas přidám do šťávy třeba i trochu brusinkového kompotu...