Marocké kuře po česku
Redakce
Africká
Co budu potřebovat?
Na kuře:
1 celé kuře
1 lžička sušeného zázvoru
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
2 lžíce hořčice
2 lžíce oleje
5 kuliček pepře
Na omáčku:
1 ks cibule
hrst ořechů (popř. mandlí)
hrst rozinek
250 g smetany
dle potřeby hotová světlá jíška
1 celé kuře
1 lžička sušeného zázvoru
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
2 lžíce hořčice
2 lžíce oleje
5 kuliček pepře
Na omáčku:
1 ks cibule
hrst ořechů (popř. mandlí)
hrst rozinek
250 g smetany
dle potřeby hotová světlá jíška
Jak na to?
Kuře rozporcujeme, omyjeme a důkladně osušíme. V misce si smícháme 2 lžíce oleje se zázvorem, kurkumou a kmínem, osolíme dle chuti. Vmícháme hořčici a vytvoříme hladkou pastu, do které vložíme jednotlivé porce kuřeme a necháme marinovat alespoň přes noc. Poté kuře přendáme do pekáče a zakryté upečeme do měkka. Před servírováním ještě necháme několik minut dopéct na program gril. Omáčka: Osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme rozinky a na hrubo nakrájené ořechy, zalijeme smetanou, přidáme vypečenou šťávu z kuřete a necháme přejít varem. Omáčku dle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Servírujeme s kuskusem, rýží nebo pohankou.