tvarohový brownie cheesecake

Redakce
Francouzská

Co budu potřebovat?

85g jihočeského másla
115g hořké čokolády (ideálně 80%)
120g cukru
2 velká vejce
70g hladké mouky
1 polévková lžíce kakaa
špetička soli
80g nasekaných kousků mléčné čokolády
SMETANOVÝ KRÉM:
200g sýra Philadelphia (lze použít i ricottu)
1 žloutek
70

Jak na to?

Kulatou formu (já mám obvod 23cm) vysteleme alobalem, který ještě potřeme máslem, aby se těsto nelepilo.V kastrůlku rozehřejeme máslo s čokoládou, odstavíme z plotny a přidáme cukr a vajíčka, promícháme. Poté přidáme mouku, kakao, sůl a nasekanou čokoládu. Opět řádně promícháme. Vzniklé těsto rozetřeme na alobal. V jiné misce smícháme ricottu (Philadelphii) s cukrem a žloutkem a vymícháme do hladka. Vzniklý krém naneseme na čokoládový podklad a pomocí vidličky tvoříme mozaiku (jako při mramorování). Vložíme do trouby a pečeme při 180°C zhruba 35 minut.
U nás zmizel během jednoho dne :-))