Tipy

3 tipů

S brokolicí budete dlouho mladí!

Víte, že brokolice je doslova zázračná zelenina? Zařaďte ji pravidelně do jídelníčku, vaše tělo vám poděkuje!

Kam s olejem po smažení?

Lijete "vyjetý" olej po smažení do odpadu? Tak to neděláte rozhodně dobře!

Zkuste marinování masa trochu jinak!

Taky vás nebaví gril upatlaný od marinády na maso? Zkuste obrátit postup, budete překvapení, že to jde!

Jak naporcovat a vykostit rybu

Taky v kuchyni pokaždé bojujete při porcování a vykostění ryb? Natrénujte to podle našeho návodu!

Nebojte se vína v kuchyni. Patří přece i do jídla!

Víno patří nejen na stůl, ale také do hrnců! Umíte ho správě použít při vaření?

Umíte správně zamrazit ovoce?

Až se vás zima zeptá, co jste udělali s letním ovocem, odpovíte: Zamrazili jsme ho! A chuť léta si můžete připomenout kdykoli!

Mák je skvělá zásobárna zdraví! Víte, že....

Dejte mu odvar z makovic, ať se zklidní! Možná i vy jste slyšeli podobnou hlášku na adresu svých dětí. Ano, z máku se skutečně získává morfin. Jenže…

Pusťte pak čoi na talíře. Vždyť je to jen čínské zelí!

Čínské zelí pak čoi (pak choy) patří neodmyslitelně do asijské kuchyně. Blýskněte se před rodinou!

Fígle a tipy pro nadýchaný dokonalý piškot

S tukem nebo bez: při správném postupu bude váš piškot nadýchaný zázrak!

Vyzkoušejte uzené tofu. Chutná nejen vegetariánům!

Víte vlastně, co je tofu a proč je fajn ho občas zařadit na jídelníček?